'Pirouettes zie je niet. Als dat bij een Ajax-speler hoort, ben ik dat niet'

'Pirouettes zie je niet. Als dat bij een Ajax-speler hoort, ben ik dat niet'

21-10-2017 10:42
28

Nick Viergever ziet dat de ideale afstelling nog ontbreekt bij Ajax in aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord van zondag. De 28-jarige verdediger houdt zich veel bezig met teamprocessen.

"Als team zijn we nog erg zoekende. Sommige fases controleren we, maar sommige fases ook totaal niet. Aan de bal is het ook nog zeer beperkt. Daar werken we hard aan", zegt Viergever in Trouw. "We zijn ongelukkig begonnen door uitgeschakeld te worden in Europa. Dat heeft ons een knauw gegeven, net als de omstandigheden in de groep (de situatie rond Abdelhak Nouri, red.)."

"We kregen tik op tik. Het zijn net de paar procenten die ontbreken", vervolgt de linkspoot. "Onze manier van spelen vergt veel van ons als individu. Dat je bij de les bent, dat je het juiste moment kiest, etcetera. Het gaat erom dat je die scherpte, die focus, continu bij jezelf kunt oproepen." Hoewel Viergever vorig seizoen belangrijk was tijdens de Europese campagne, is hij niet helemaal onomstreden. Zo hoorde hij nog niets van Ajax over een mogelijke contractverlenging.

"Elk team heeft bepaalde types nodig. Je kunt niet elf spelmakers of elf stofzuigers hebben", stelt Viergever. "Elk succesvol team heeft een zekere balans. Pirouettes zie je niet bij mij. Als dat bij een typische Ajax-speler hoort, dan ben ik dat niet, nee." De mandekker denkt dat de balans misschien te veel verstoord is. "We missen een beetje ervaring. Voetbalgogme."

"Sommige jongens hebben bepaalde situaties nog nooit meegemaakt. We hebben heel veel talent, maar er komen ook andere dingen bij kijken", besluit Viergever.