'Diehard Feyenoorder' hoopt op Ajax-zege: 'Keizer niet per ongeluk Ajax-trainer'

'Diehard Feyenoorder' hoopt op Ajax-zege: 'Keizer niet per ongeluk Ajax-trainer'

21-10-2017 12:13
23

Voor het eerst in zijn leven hoopt 'diehard Feyenoorder' en algemeen directeur van Telstar Pieter de Waard op een zege van Ajax in De Klassieker. Dit vanwege zijn warme band met Ajax-coach Marcel Keizer.

"Ik wist dat het een droom van Marcel was om ooit trainer van Ajax te worden. Ik noem het een dappere droom, maar Marcel heeft zijn carrière bewust gepland. Hij laat zien dat je groot moet durven denken", zegt De Waard in gesprek met de Volkskrant.

"Ik wil ooit voorzitter van de KNVB worden, Marcel geeft mij de hoop om mijn dappere droom te vervullen", vervolgt De Waard. "Veel mensen vinden het eng als je zo ambitieus bent. Zij durven geen stoute droom te hebben, zoals Marcel die had. Maar dan is de kans ook het grootst dat je tot de grijze middelmaat blijft behoren. Marcel is niet per ongeluk trainer van Ajax geworden, bij Jong Ajax heeft hij een kans gekregen en die ook meteen gegrepen."

En ongeacht het resultaat tegen Feyenoord, Keizer blijft grootse dromen houden. "Ajax moet winnen, maar de dromen van Marcel blijven groots. Ik zie hem ook bondscoach worden. Dit is pas het begin", aldus De Waard.