Keizer maakt Klassieker-selectie bekend en slachtoffert opnieuw gepasseerde back

Keizer maakt Klassieker-selectie bekend en slachtoffert opnieuw gepasseerde back

21-10-2017 13:03
33

Mitchell Dijks maakt dit weekend wederom geen deel uit van de selectie van Ajax. De linksback werd vorige week gedegradeerd tot tribuneklant en mag ook niet mee in de bus naar Rotterdam voor De Klassieker met Ajax.

Dijks mocht aanvankelijk weg bij Ajax, werd door trainer Marcel Keizer overtuigd om toch te blijven vanwege de problematiek op de linksbackpositie en begon vervolgens als basisspeler aan het seizoen. Nadat hij eerder al zijn plek was kwijtgeraakt aan Nick Viergever, verdween Dijks voor het duel met Sparta uit de selectie door de terugkeer van Daley Sinkgraven. Ook tegen Feyenoord wordt de back buiten de selectie gelaten.

Keizer houdt zijn wedstrijdgroep ongewijzigd ten opzichte van het duel met Sparta van vorige week. Dat betekent dat Benjamin van Leer er opnieuw niet bij is. De keeper kampt met een blessure en wordt op de bank vervangen door Kostas Lamprou.

Selectie Ajax: Andre Onana, Kostas Lamprou, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Max Wöber, Daley Sinkgraven, Nick Viergever, Luis Orejuela, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Siem de Jong, Frenkie de Jong, David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes, Vaclav Cerny, Kasper Dolberg, Justin Kluivert

Lees ook: Jong Ajax lijdt kansloze ruime nederlaag in Jupiler League, Dijks schuttert