Grote verslagenheid bij Roda JC: Hendriks overleden na hersenbloeding

Grote verslagenheid bij Roda JC: Hendriks overleden na hersenbloeding

21-10-2017 14:05
36

Voormalig geldschieter van Roda JC Arnold Hendriks is zaterdagochtend op tachtigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat maakte de Limburgse club zaterdag bekend. 

Eerder deze week werd al bekend dat Hendriks na een hersenbloeding opgenomen was in het ziekenhuis. Toen was nog onduidelijk hoe ernstig het gesteld was met de textielondernemer. Zaterdag overleed Hendriks aan de gevolgen van de bloeding.

Hendriks was sinds begin jaren tachtig betrokken bij Roda JC. Hij steunde de club uit Kerkrade jarenlang financieel. Met zijn hulp kwamen er meerdere spelers naar de club en kon Roda JC de sprong naar de subtop maken. Na rollen in het bestuur, de scouting en de raad van commisarissen trok hij zich in 2006 terug. De laatste jaren kreeg Roda JC echter nog regelmatig financiële steun van Hendriks. Tot zijn overlijden gold hij als een belangrijk klankbord voor de directue en de rvc, schrijft Roda JC.

'Roda JC dankt Arnold Hendriks voor alles wat hij voor onze club gedaan heeft, hetgeen niet in woorden is uit te drukken, en wenst familie en vrienden heel veel sterkte de komende tijd. Rust zacht, lieve Nol', schrijft de club op de eigen website