Swart dient 'zeikende' Ajacied van repliek: Daar geloof ik niet in

Swart dient 'zeikende' Ajacied van repliek: "Daar geloof ik niet in"

21-10-2017 15:08
32

Sjaak Swart kan zich totaal niet vinden in uitspraken die Ajax-aanvaller Amin Younes deze week deed. De international van Duitsland zei dat hij rust nodig heeft en zijn vakantie in de zomer te kort duurde. 

Bij radioshow NH Sport Café vraagt Swart zich hardop af 'waar Younes moe van is'. "Ik zou niet weten waarvan. Ik vind dat voetballers niet zo moeten zeiken. Moe? Daar geloof ik niet in. Het is wel een hele goede gozer, want hij traint veel voor zichzelf."

De Klassieker van zondagmiddag gaat volgens Mister Ajax in een gelijkspel eindigen. Hij heeft geen hoge pet op van het spel van zowel Ajax als Feyenoord. "Ik vind ze beide niet goed spelen, maar het zijn aparte wedstrijden, je kunt er niets van zeggen. Ik vind ze allebei niet voetballen zoals het hoort. Ajax verliest acht punten die je normaal gesproken gewoon in huis houdt. Maar als het zo is dat Feyenoord geen achterhoede meer heeft, dan zou Ajax moeten kunnen winnen."

Regerend landskampioen kampt met een heuse defensieve crisis. Liefst vier centrale verdedigers - Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Sven van Beek en Renato Tapia - zijn niet inzetbaar. 

Lees ook: Aanvaller baalt van Ajax: 'Grote clubs wilden me, maar het was onbespreekbaar'