Jones: 'He was fired up. Zijn gezicht en lichaam toonden alleen maar spanning'

Jones: 'He was fired up. Zijn gezicht en lichaam toonden alleen maar spanning'

21-10-2017 15:40
8

Feyenoord-doelman Brad Jones heeft ontzettend veel zin in de confrontatie met Ajax van aanstaande zondag. De strijd tussen Rotterdam en Amsterdam vindt hij prachtig, vertelt Jones in gesprek met De Telegraaf. In de Premier League maakte de Australiër ook heftige duels mee. 

De clash tussen aartsrivalen Manchester United en Liverpool, waar Jones een aantal jaar speelde, staat bekend als een van de meest beladen wedstrijden ter wereld. "De eerste keer dat ik met Liverpool tegen Manchester United speelde, merkte ik dat heel Liverpool was bevangen door stress en haat. De sfeer in de stad, in alle geledingen van de club en in de kleedkamer was een week van tevoren totaal anders. Ik voelde het aan iedereen."

Liverpool-captain Steven Gerrard liet Jones zelfs schrikken. "He was so fired up. Zijn gezicht en zijn lichaam toonden in zo'n week alleen maar spanning. Hij kon zich er ook nooit toe brengen om in Manchester te gaan shoppen. Hij moest en zou Man United verslaan."

De passie van Gerrard sloeg altijd over op het publiek van The Reds, herinnert de goalie zich. "Je zag het meteen terug op het veld. Ik vond de sfeer krankzinnig. Zelfs spelers die normaal de rust zelve waren, raakten hun hoofd kwijt. De scheidsrechter stond altijd onder verschrikkelijke druk. Zelfs de vierde man stond te trillen."

Lees ook: Blessureleed bij Feyenoord: 'Het is moeilijker, maar zijn favoriet door de fans'