Promovendus Huddersfield Town wint van United, stadgenoot City stoomt door

21-10-2017 17:50
35

Manchester United heeft zaterdagmiddag duur en verrassend puntenverlies geleden in de Premier League. Het sterrenensemble van José Mourinho ging bij promovendus Huddersfield Town met 2-1 onderuit. Stadgenoot en koploper City profiteerde door te winnen van Burnley.

Huddersfield - Manchester United
In de eerste helft ging het al mis voor The Red Devils. In een tijdsbestek van vijf minuten zorgden Aaron Mooy en Laurent Depoitre voor een zeer verrassende 2-0 tussenstand. Ondanks dat United 77 procent van het balbezit had in de eerste helft, ging het met een 2-0 achterstand rusten. Ook in de tweede helft van de ploeg van Mourinho de bovenliggende partij, maar het aantal echte kansen bleef zeer beperkt. Op aangeven van Romelu Lukaku maakte Marcus Rashford nog de 2-1, maar de enorme stunt van Huddersfield kon niet worden voorkomen.

Manchester City - Burnley
Manchester City kende zeker geen gemakkelijke middag, maar boekte wel een meer dan terechte overwinning op Burnley. Bij rust stond het 1-0 door een benutte penalty van Sergio Aguero, waarmee de Argentijn gedeeld all-time topscorer van The Citizens is. Hij heeft nu 177 treffers op zijn naam staan. Pas na 73 minuten gooide Nicolas Otamendi het duel in het slot. Leroy Sané pikte ook nog een goal mee, waardoor het duel in 3-0 eindigde.