'Ongeslagen' Keizer eerlijk: 'Voor mij niet weggelegd, was niet goed genoeg'

'Ongeslagen' Keizer eerlijk: 'Voor mij niet weggelegd, was niet goed genoeg'

21-10-2017 18:30
11

Ajax-trainer Marcel Keizer speelde tijdens zijn carrière als profvoetballer welgeteld één Klassieker. In 1988 mocht hij als jongeling mee met de hoofdmacht van Ajax, die het opnam tegen rivaal Feyenoord. In het Algemeen Dagblad vertelt Keizer over de eenmalige ervaring van een Klassieker. 

"Het grappige is: ik had de dag voor de wedstrijd met het eerste meegetraind, maar eerder die week gewoon met Jong Ajax. Ik was eigenlijk helemaal niet bezig met die wedstrijd tegen Feyenoord. Ik was een jong pikkie en was vooral bezig met beter worden tussen die grote spelers. Ik had er helemaal geen rekening mee gehouden dat ik wel eens zou kunnen spelen", zegt Keizer.

"Toen kwam trainer Barry Hulshoff naar me toe en zei: 'Nou, je hebt het wel gemerkt, hè, tijdens de training. Jij speelt morgen tegen Feyenoord'. Ik zal je eerlijk zeggen: ik had het helemaal niet gemerkt...'', vervolgt de oefenmeester van Ajax, die zich de wedstrijd nog goed voor de geest kan halen. Ajax won overigens, waardoor Keizer nog ongeslagen is in Klassiekers. 

"Het was natuurlijk geweldig. Uit het niets zo'n wedstrijd spelen. En dan niet even een invalbeurtje, maar de volle negentig minuten. Echt mooi. Ik had wel veel meer van dat soort wedstrijden willen spelen. Maar dat was voor mij niet weggelegd. Ik was niet goed genoeg. Maar ik ben blij dat ik die in 1988 toch heb kunnen meepikken.''