Stuntploeg PEC wint ook in Breda en klimt over Ajax en Feyenoord heen

21-10-2017 20:21
83

Dankzij een 2-0 zege in Breda is PEC Zwolle opgeklommen naar de tweede plaats in de Eredivisie. Bram van Polen en Mustafa Saymak maakten de goals in het Rat Verlegh Stadion. De club beleeft de beste Eredivisie-start ooit in de clubgeschiedenis. Voor tegenstander NAC was het de derde opeenvolgende competitienederlaag.

De schlemiel van de eerste helft in Noord-Brabant werd Menno Koch. In zijn eigen strafschopgebied ging de verdediger op slag van rust gigantisch in de fout. Hij verspeelde de bal en maakte daarna een lichte overtreding op Saymak. Scheidsrechter Martin van de Kerkhof besloot de bal op de stip te leggen. PEC-captain Bram van Polen benutte het buitenkansje.

Direct na de onderbreking dacht NAC op gelijke hoogte te komen. Een snelle goal van Angelino werd echter afgekeurd. NAC ging in de tweede helft hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de moeilijk scorende ploeg van trainer Stijn Vreven slaagde er ook nu niet in om het doel te vinden.

Op het moment dat NAC wilde aanzetten voor een slotoffensief, was het gedaan. Na een wippertje van Youness Mokhtar tikte Saymak van dichtbij binnen: 0-2.

Na negen speelrondes hebben PEC en trainer John van 't Schip al 18 punten behaald. Dat zijn er twee minder dan koploper PSV en twee méér dan Ajax en Feyenoord. De traditionele top-drie komt zondag in actie. NAC staat op de vijftiende plek, met 7 punten uit negen duels.