Spierballentaal vanuit Amsterdam: De sfeer heeft totaal geen invloed op mij

Spierballentaal vanuit Amsterdam: "De sfeer heeft totaal geen invloed op mij"

21-10-2017 21:05
17

André Onana kijkt vol vertrouwen vooruit naar de Klassieker van zondagmiddag. De uit Kameroen afkomstige Ajax-doelman weet zeker dat zijn club de drie punten mee gaat nemen uit Rotterdam-Zuid.

"Het is een van de grootste wedstrijden van het jaar. Het is voor ons belangrijk om daar te winnen", laat Onana weten aan de clubsite van Ajax. "Nee. Ik ben absoluut niet tevreden met een gelijkspel. We moeten winnen in Rotterdam. Maar ik weet dat we gaan winnen, ik heb er veel vertrouwen in." De doelman is bovendien niet van plan om zich te laten intimideren door de Feyenoord-supporters. "De sfeer heeft totaal geen invloed op mij. Het maakt mij niet uit wat er buiten het veld gebeurt."

Onana kreeg vorig seizoen de volle laag van de Feyenoord-supporters, nadat hij tijdens de Klassieker een doelpunt van Ajax iets te uitbundig vierde. "Dat had niets te maken met de fans", is de keeper zich van geen kwaad bewust. "Wanneer we scoren, denk ik niet na over wat ik doe. Het is de emotie die loskomt. Als we morgen scoren en winnen zal ik waarschijnlijk nog meer uit mijn dak gaan dan vorig jaar."