Veerkrachtig Sparta pakt punt in stadsderby en verlicht zorgen van trainer Pastoor

21-10-2017 21:35
4

Sparta-trainer Alex Pastoor kan opgelucht ademhalen na de stadsderby tegen Excelsior. De Kasteelheren kwamen in de slotfase terug van een 1-0 achterstand en voorkwamen op die manier de vijfde Eredivisie-nederlaag op rij.

Voor rust viel er bijzonder weinig te beleven in Kralingen, maar kregen beide ploegen één opgelegde kans op de openingstreffer. Ryan Koolwijk kopte namens Excelsior over uit vrijstaande positie en Robert Mühren leek te profiteren van een Ögmundur Kristinsson, maar de te vroeg uitgekomen IJslandse doelman wist zich alsnog te herpakken.

Excelsior kwam vlak na rust via een toevalstreffer op voorsprong. Een inzet van linksback Milan Massop werd onderweg aangeraakt, waardoor doelman Roy Kortsmit kansloos was: 1-0. Mühren kon een minuut later al voor de gelijkmaker zorgen, maar miste wederom oog in oog met Kristinsson.

Sparta zat niet bij de pakken neer en zette de thuisploeg onder druk tijdens de spannende slotfase. Excelsior slaagde er lange tijd in om het achterin dicht te houden, maar moest vier minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker slikken. Invaller Craig Goodwin schoot een vrije trap voorbij de weinig overtuigd reagerende Kristinsson en redde zo een punt voor Sparta.

Hiermee staan de manschappen van Pastoor op zes punten, evenveel als FC Twente en Roda JC, die zaterdagavond in Enschede tegen elkaar spelen. Excelsior pakt het eerste punt in eigen huis, komt op elf punten en handhaaft zich in de middenmoot.