ADO Den Haag wint óók in Venlo en evenaart clubrecord uit 1972

ADO Den Haag wint óók in Venlo en evenaart clubrecord uit 1972

21-10-2017 21:37
23

ADO Den Haag is zaterdagavond over VVV-Venlo heengeklommen op de ranglijst van de Eredivisie. In Noord-Limburg won de ploeg van trainer Fons Groenendijk met 2-0. Erik Falkenburg tekende na rust voor de openingstreffer, in blessuretijd maakte invaller Björn Johnsen de klus af. 

Voor de pauze maakte VVV, dat vorige week in eigen huis met 2-5 onderuit ging tegen PSV, de meeste aanspraak op het openingsdoelpunt. Spits Lennart Thy was héél dichtbij, maar zijn inzet raakte beide palen. Aan de andere kant van het veld miste Melvyn Lorenzen een opgelegde kans. 

Wedden

Meer odds

Falkenburg maakte uiteindelijk het verschil. Na een prima actie en dito voorzet van Tyronne Ebuehi vanaf rechts tikte de aanvaller binnen. Het was zijn eerste competitiegoal voor ADO. Falkenburg is nu één van de slechts vier Eredivisie-spelers die voor liefst zeven verschillende clubs op het hoogste niveau hebben gescoord. De andere drie zijn Ruud Geels, Hennie Meijer en Chris Dekker. 

Diep in blessuretijd zorgde Johnsen voor de beslissing. Door de krappe zege in Venlo staat ADO nu op 13 punten uit 9 duels. Dat is één punt meer dan VVV. Het is overigens voor het eerst sinds 1972 (!) dat ADO drie uitduels op rij wint in de Eredivisie. Dat is ook een clubrecord.