Willems kijkt ogen uit in Duitsland: Hier kan dat niet. Het is ongelooflijk

Willems kijkt ogen uit in Duitsland: "Hier kan dat niet. Het is ongelooflijk"

21-10-2017 21:54
19

Jetro Willems heeft het naar zijn zin in de Bundesliga. Zaterdag was de Nederlandse linksback basisspeler bij Eintracht Frankfurt, dat met 2-2 gelijkgespeelde tegen koploper Borussia Dortmund. 

Volgens de statistieken is Willems, die in augustus werd overgenomen van PSV, in aanvallend opzicht de beste back van de Duitse competitie. "'Of ik tevreden ben? Het is oké, maar het moet en kan zeker beter. Daarom ben ik naar een grotere competitie gekomen, om een hoger niveau te halen", zegt hij in gesprek met FOX Sports. "De trainer triggert me daarin iedere dag opnieuw. Dat heb ik ook nodig."

Het verschil met de Eredivisie is groot, merkt hij wekelijks. "In Nederland was Phillip Cocu voor mij een toptrainer. Hij gaf vaak aan dat ik regelmatig op zestig tot zeventig procent speelde. Ik had daarom wat nieuws nodig."

"In Nederland heb je clubs als Ajax, Feyenoord en PSV die tegen kleine clubs op zestig procent kunnen spelen. Ik ben zo'n speler die denkt: dan ga ik op vijftig procent spelen. Hier kan dat niet. Het is ongelooflijk, er zijn gewoon geen kleine clubs."

Lees ook: Problemen nemen toe voor Bosz: Dortmund geeft ruime voorsprong uit handen