Keizer 'een natuurtalent': 'Bij Oranje gooide Huntelaar wel eens olie op het vuur'

Keizer 'een natuurtalent': 'Bij Oranje gooide Huntelaar wel eens olie op het vuur'

22-10-2017 07:53
25

Ron Jans is enthousiast over Ajax-trainer Marcel Keizer. De huidig technisch manager van FC Groningen werkte in 2002 als assistent-trainer bij FC Emmen samen met Keizer, die destijds zijn spelerscarrière beëindigde.

"Ik vind Marcel een natuurtalent als het gaat om de combinatie tussen duidelijk en zakelijk zijn en je gevoel laten spreken", zegt Jans in de Volkskrant. "Ik hoorde vorig jaar al van Peter Bosz dat Keizer een goede trainer was. Bij Jong Ajax werk je voortdurend met wisselende selecties. Je moet teleurgestelde spelers die afvallen bij het eerste elftal laten matchen met jonge talenten. En dat heeft Marcel goed gedaan."

Ook hoe Keizer de situatie tussen Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar handelt, kan op goedkeuring rekenen. "Bij Oranje wilde Huntelaar nog wel eens olie op het vuur gooien als hij niet speelde, bij Ajax hoor ik hem daar niet over", aldus Jans. "Het geeft aan dat Keizer goed met zijn spelers communiceert. Het mooie aan Marcel is dat hij altijd voor de microfoon verschijnt, hij is open en durft iets te zeggen."

Volgens Joël Veltman voelt de trainer goed aan wanneer hij met de staf en de spelers moet sparren. "Zo houdt hij je ook betrokken bij zijn werkwijze", stelt de Ajax-captain. "De trainer van Wolfsburg let erop of zijn spelers hun tanden poetsen, de andere coach hamert op het inspelen op het goede been. Elke trainer legt zijn eigen accenten, we moeten ook niet blijven vergelijken met vorig seizoen."