'Koeman moet vrezen: goede vriend van voorzitter in beeld bij Everton'

'Koeman moet vrezen: goede vriend van voorzitter in beeld bij Everton'

22-10-2017 08:08
11

Ronald Koeman lijkt meer en meer te moeten vrezen voor zijn baan bij Everton. Volgens The Daily Mirror is David Moyes in beeld om de Nederlandse manager te vervangen op Goodison Park.

Moyes stond elf jaar aan het roer bij Everton, voordat hij het stokje overnam van Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Hoewel zijn periode bij The Mancunians uitliep op een teleurstelling en hij ook bij Real Sociedad en Sunderland weinig succesvol was, staat de 54-jarige Schot nog altijd in hoog aanzien bij Everton, aldus de boulevardkrant.

Moyes, die The Toffees in 2005 naar Champions League-deelname leidde, is daarnaast nog altijd goed bevriend met voorzitter Bill Kenwright. Hoewel Farhad Moshiri tegenwoordig de belangrijkste stem heeft bij de club, heeft Kenwright nog altijd een vinger in de pap. Ook het geduld van eigenaar Moshiri met Koeman zou bovendien wel eens op kunnen raken.

Koeman heeft als doelstelling om mee te doen met de top zes, maar Everton staat vooralsnog slechts zestiende in de Premier League. Slechts twee van de laatste twaalf duels werden gewonnen. Zondagmiddag wacht een thuiswedstrijd tegen Arsenal.

Lees ookEngelse krant hakt weer met botte bijl: 'Koeman allerminst populair bij spelers'