Ajax wil minder focussen op de eigen jeugd: 'Moeten die ambitie hebben'

Ajax wil minder focussen op de eigen jeugd: 'Moeten die ambitie hebben'

22-10-2017 12:00
78

Ajax moet zich minder richten op de eigen jeugd en meer investeren in aankopen van buitenaf. Dit beweert algemeen directeur Edwin van der Sar, die zondagochtend te gast was bij De Tafel van Kees.

"Als je kijkt naar de jeugd, hebben we het fantastisch gedaan", aldus de oud-doelman. "Cillessen is vervangen door Onana, Klaassen heeft Eriksen opgevolgd, Milik hebben we voor Dolberg ingeruild, De Ligt staat nu op de plek van Sánchez…" Van der Sar vindt echter dat Ajax van dit beleid moet afstappen. "Als een grote speler vertrekt bij Ajax, dan moeten we de mogelijkheden en de ambities hebben om een gelijkwaardige speler met dezelfde kwaliteit terug te halen."

"Ik denk dat we met Ajax de afgelopen jaren op de goede weg zijn", laat Van der Sar bovendien weten. "We wilden graag aanhaken in Europa en dat hebben we afgelopen seizoen gedaan. Daar betaal je de prijs voor, gezien het aantal spelers dat weg is gegaan. Met één of twee hadden we wel rekening gehouden, maar met Sánchez bijvoorbeeld niet."

Lees ook: Van der Sar over Bosz-vertrek: "Daar heeft hij Ajax goed voor gebruikt"