Van Bronckhorst verrast: In de gesprekken met hem bleek dat hij daar kan spelen

Van Bronckhorst verrast: "In de gesprekken met hem bleek dat hij daar kan spelen"

22-10-2017 14:24
4

De grootste verrassing voor de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is de basisplaats voor Kevin Diks. Giovanni van Bronckhorst heeft de rechtsback in het centrum gezet.

Bij Feyenoord speelde Diks nog nooit als rechtsback, maar volgens Van Bronckhorst is het geen onbekende positie voor de Fiorentina-huurling. "Ik heb hem bij Vitesse weleens gezien als centrale verdediger, ook in de jeugd", vertelt de Feyenoord-trainer aan FOX Sports. "Voordat Kevin hierheen kwam, bleek in de gesprekken met hem ook dat hij er kan spelen. Daar hebben we vandaag voor gekozen."

Diks is in het centrum van de verdediging de vervanger van de geblesseerde Sven van Beek. Op rechtsback staat Sofyan Amrabat in plaats van de niet helemaal frisse Bart Nieuwkoop. Van Bronckhorst: "Net als de afgelopen weken kijk ik niet alleen naar de poppetjes, maar ook naar het fysiek van de poppetjes. Ik moest afgelopen dinsdag (tegen Shakhtar Donetsk, red.) ook voor spelers kiezen, waarbij ik het liever niet wilde. Dat moest. Vandaag heb ik ook rekening gehouden met het fysiek van Bart (Nieuwkoop, red.) natuurlijk."