Koeman slaat keihard terug naar Nijhuis: 'Popiejopie doen op televisie'

Koeman slaat keihard terug naar Nijhuis: 'Popiejopie doen op televisie'

22-10-2017 17:27
39

Ronald Koeman heeft keihard teruggeslagen naar Bas Nijhuis, die afgelopen vrijdagavond bij Voetbal Inside niet bepaald lovend was over de manier waarop de Everton-manager verhaal kwam halen na de verloren Europa League-wedstrijd tegen Olympique Lyon. Nijhuis zei dat Koeman zichzelf wilde verkopen aan het Everton-publiek.

"Dat vind ik heel slecht", zegt Koeman tegen Ziggo Sport. "Als je dingen vertelt op tv om de popiejopie uit te hangen en die helemaal niet gezegd zijn. Dat vind ik het ergste. Dat past niet bij zijn scheidsrechtersrol. Ik zou zeggen: ga in je mand en fluit je wedstrijden. Doe voor de rest niets. Ook deze mensen moeten een boek verkopen. Ik vind het heel laag. Een scheidsrechter zou iets anders moeten doen, maar dat kan ik niet veranderen."

Everton verloor zondagmiddag kansloos met 2-5 van Arsenal. Toch denkt Koeman dat hij de persoon is om de boel te redden in Liverpool. "Het enige dat ik kan doen is keihard doorgaan. Ik heb nog steeds vertrouwen in deze spelers en in deze groep. Dit is niet de positie waar we zullen eindigen. Vijf van de negen Premier League-wedstrijden hebben we gespeeld tegen de eerste vijf clubs van vorig jaar. Dat vind ik redelijk meespelen in dit hele verhaal. Als je vandaag alleen naar de uitslag kijkt, dan is het logisch dat ze over andere dingen gaan nadenken."

Lees ook: Nijhuis over boze Koeman: 'Ik dacht: nou jongens, daar komt-ie.'