Memphis laat harten van Lyon-fans sneller kloppen met fraaie hattrick

22-10-2017 19:01
23

Olympique Lyon doet weer mee in de top van de Ligue 1. De Franse grootmacht was zondagavond met 0-5 te sterk voor Troyes. Memphis Depay stond in de basis en maakte een hattrick.

Lyon moest winnen om de aansluiting met de Franse top te behouden. Dat gebeurde ook. Lyon, waar Kenny Tete de hele wedstrijd op de bank zat, kwam na twintig minuten spelen op voorsprong via oud-Ajacied Bertrand Traoré. De Burkinees hoefde alleen maar binnen te tikken na een voorzet van links.

Na de rust begon de Memphis-show. De oud-PSV'er scoorde op kenmerkende wijze de 0-2 en de 0-3, door vanaf de linkerflank met rechts binnen te krullen. In de zeventigste minuut maakte hij zijn derde treffer van de wedstrijd met een fraaie panenka. Mariano Diaz zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord: 0-5.

Lyon staat nu op de vierde plek in de Ligue 1 met een achterstand van zes punten op koploper Paris Saint-Germain en drie op nummer twee AS Monaco. Nantes bezet de derde plek.

Check ook: Memphis is los bij Lyon: heerlijke krul, panenka en knipoog