Voetbalrellen in België: stewards gewond, fans van ADO en Willem II betrokken

Voetbalrellen in België: stewards gewond, fans van ADO en Willem II betrokken

22-10-2017 20:22
31

Commotie in België: rondom de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp FC zijn meer dan 120 hooligans opgepakt. Onder hen ook veel fans van ADO Den Haag en Willem II, melden Belgische media. De ADO-supporters hebben een goede band met Club Brugge en waren daarom aanwezig bij het duel. 

De ADO-fans probeerden tijdens de wedstrijd in het vak van de bezoekers te raken. "De ordediensten zijn daarbij tussenbeide gekomen. Twee stewards en een politieman zijn daarbij ten val gekomen. Ze raakten lichtgewond. Alle amokmakers zullen geïdentificeerd worden", aldus korpschef Dirk Van Nuffel in gesprek met de Gazet van Antwerpen.

Wedden

Meer odds

"Tot een fysieke confrontatie tussen de rivaliserende supporters is het niet gekomen. De Antwerp-supporters zelf hebben zich relatief rustig gedragen", voegde Van Nuffel daar aan toe. 

In en rond het Jan Breydelstadion waren ongeveer 400 agenten aanwezig om alles onder controle te houden. Na de wedstrijd ging het alsnog behoorlijk mis. Zo'n 120 supporters werden opgepakt. Onder hen blijkbaar ook fans uit Tilburg. Willem II heeft juist weer warme banden met Antwerp. Bij een massale vechtpartij werd door de politie traangas gebruikt.