We zijn Ajax, we zijn normaal gesproken het beste team van de competitie

"We zijn Ajax, we zijn normaal gesproken het beste team van de competitie"

22-10-2017 22:45
66

Het was koud, het regende en de Klassieker was geen moment om aan te zien. Het zal Max Wöber een zorg zijn. De Oostenrijker heeft zijn eerste overwinning op rivaal Feyenoord op zak.

Emile van de Sande
ROTTERDAM

Het is druk in de mixed-zone van De Kuip na afloop van het treffen tussen Feyenoord en Ajax. Logisch, er stond immers veel op het spel. Beide ploegen mochten niet verliezen, maar enkel Ajax voltooide die opdracht. Mede dankzij Wöber, de centrale verdediger die fier overeind bleef in pas zijn vierde Eredivisie-wedstrijd.

Onder begeleiding van de persvoorlichter van Ajax baant Wöber zich een weg tussen de reclameschotten en verslaggevers. Trainer Marcel Keizer noemde hem eerder leergierig. Dat Wöber leergierig is, blijkt. Binnen twee maanden heeft hij zich de Amsterdamse bluf probleemloos eigen gemaakt. "We zijn Ajax, we zijn normaal gesproken het beste team van de competitie. Doorgaans spelen we het beste voetbal. Vandaag hebben we dat bij vlagen laten zien, maar in de eerste helft lieten we na de doelpunten te maken", zegt Wöber tegen VoetbalPrimeur.

Slechts zo'n twintig minuten had Ajax het écht moeilijk in Rotterdam. De aanleiding was een penalty voor Feyenoord, weggegeven door Wöbers compagnon Matthijs de Ligt. "Iedereen maakt wel eens een foutje. Ik weet niet eens of het een penalty was. Maar het is altijd een shit-situatie als je het eerste doelpunt maakt, er lekker in zit en de tweede goal wil maken, maar dan een penalty tegen krijgt. Big thanks to André (Onana, red.) for his save."

Na zijn dankwoord komt de titelrace ter sprake. Ajax begeeft zich op de ranglijst op vijf punten afstand van koploper PSV. Feyenoord haakt voorlopig af met een achterstand van acht punten van de Eindhovenaren. Wöber glimlacht: "Het wordt leuk", doelt hij op de strijd met PSV en Feyenoord.

"We spelen nog voor de winterstop tegen PSV, dus de titelrace ligt open. Feyenoord ligt nog niet uit de race, ze spelen goed voetbal. Ze hebben ook de Champions League-wedstrijden, dus misschien zijn ze iets meer vermoeid dan wij zijn. Maar ik denk niet dat de rol van Feyenoord al uitgespeeld is, er zijn pas negen wedstrijden gespeeld."