In het kort: Dost weer goud waard voor Sporting, Cavani redt Paris Saint-Germain

In het kort: Dost weer goud waard voor Sporting, Cavani redt Paris Saint-Germain

22-10-2017 23:10
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dost maakt hattrick voor Sporting
Bas Dost had zondagavond met drie treffers en een assists een groot aandeel in de 5-1 zege van Sporting op Chaves. De Nederlander was voor het laatst trefzeker op 8 september. Alle goals maakte hij met zijn hoofd. Bij de 3-0 van Acuna was Dost de aangever. De Oranje-spits heeft nu zeven competitietreffers uit negen wedstrijden gemaakt. Sporting heeft zondagavond plek twee overgenomen van Benfica.

Cavani redt Paris Saint-Germain
Edinson Cavani heeft op het allerlaatste moment een nederlaag van Paris Saint-Germain voorkomen. De Parijzenaars leken met 2-1 de bietenbrug op te gaan tegen Olympique Marseille, maar de Uruguyaan stelde in de 92e minuut een punt veilig met een vrije trap. Luiz Gustavo opende de score namens Marseille. Neymar maakte gelijk. Nadat Marseille 2-1 had gemaakt, werd Neymar met rood van het veld gestuurd. In blessuretijd scoorde Cavani. De voorsprong van PSG op AS Monaco is nog maar twee punten.

Real doet weer mee in Spanje
Dankzij een eenvoudige 3-0 zege op Eibar doet Real Madrid weer mee in de Primera Division. De ploeg van Zinedine Zidane had de drie punten nodig om de aansluiting te houden met de Spaanse top. Real kwam op voorsprong door een eigen goal van Oliveira. Daarna scoorden Marco Asensio en Marcelo. De achterstand van Real op koploper FC Barcelona is vijf punten. Valencia staat tweede.