De Eredivisie-flops: twee spelers van Ajax, Feyenoord én FC Groningen

De Eredivisie-flops: twee spelers van Ajax, Feyenoord én FC Groningen

23-10-2017 11:00
43

Op basis van de eerste helft van de langverwachte Klassieker hadden we wellicht tien spelers van Feyenoord en Ajax voor ons wekelijkse floplijstje kunnen selecteren. Het was werkelijk niet om aan te gluren. Na de pauze werd het gelukkig een stuk beter én vermakelijker. Het zijn vier spelers, gelijk verdeeld over de twee aartsrivalen, geworden. Ook FC Groningen, dat in eigen huis van Willem II verloor, komt er met twee spelers slecht vanaf.  

Martin Hansen (sc Heerenveen)
Een offday tegen Vitesse, net als veel van zijn Friese collega's. De Deense doelverdediger zag er bij diverse tegendoelpunten niet goed uit. Het is voor Heerenveen te hopen dat Warner Hahn snel weer fit is. 

Chris Kum (Roda JC)
De zwakste schakel in de toch al niet bijster stabiele defensie van Roda JC. Ging op bezoek bij FC Twente (3-0) meerdere keren in de fout. Veroorzaakte in de eerste helft een penalty. 

Matthijs de Ligt (Ajax)
Ajax gaf Feyenoord een pak slaag in Rotterdam-Zuid, maar dat was zeker niet te danken aan het optreden van De Ligt. De jonge verdediger had het ontzettend moeilijk. Hij veroorzaakte een penalty en leidde met balverlies bovendien de gelijkmaker van Jens Toornstra in. 

Menno Koch (NAC Breda)
Nee, waarschijnlijk was het geen penalty's. Mustafa Saymak gaf na afloop van NAC-PEC (0-2) nota bene zelf toe dat hij wel erg makkelijk naar de grond ging nadat Koch hem had aangeraakt in het strafschopgebied. Maar NAC-trainer Stijn Vreven beklaagde zich na afloop terecht over het oerstomme balverlies van Koch in aanloop naar de strafschop. 

Sofyan Amrabat (Feyenoord)
Het was zijn eerste Klassieker en net als veel van zijn ploeggenoten leek Amrabat stijf te staan van de spanning. Negentig minuten lang ging er tegen Ajax meer fout dan goed. Eén blunder van de rechtsback kwam Feyenoord duur te staan. Amrabat verspeelde de bal in zijn eigen defensie en Klaas-Jan Huntelaar kon de 0-1 binnenschieten. 

Ajdin Hrustic (FC Groningen)
Het duurde niet lang om de domoor van de week uit te kiezen. Ajdin Hrustric is de naam, middenvelder van FC Groningen. Vrijdagavond benadeelde hij zijn eigen team enorm door binnen een halfuur twee keer geel te pakken tegen Willem II. Met tien man speelde de kwakkelende ploeg van trainer Ernest Faber een verloren wedstrijd. 

Zakaria Labyad (FC Utrecht)
Na de uitstekende prestatie tegen Heerenveen (3-1 winst) van vorige week zakte Utrecht in speelronde 9 door het ijs in Alkmaar. Wat wás de ploeg van trainer Erik ten Hag slecht. Labyad had er blijkbaar geen zin in tegen AZ. Hij leverde geen enkele bijdrage en mocht van geluk spreken dat hij geen rode kaart kreeg wegens natrappen. 

Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)
Mogelijk de slechtste man aan Feyenoord-zijde. In de aanloop naar het beladen thuisduel met Ajax zei Boëtius dat het haast onmogelijk was om in zo'n wedstrijd beroerd te spelen. Het lukte de linksbuiten echter vrij aardig. Raakte geen knikker. 

Amin Younes (Ajax)
Daar is-ie weer! Waarom lag Ajax eigenlijk dwars toen er in juli buitenlandse clubs een bedrag voor hem op tafel wilden leggen? Waarom kiest trainer Marcel Keizer er stééds weer voor om de Duitser een basisplaats te geven? Younes stelt wekelijks teleur. Ook in De Kuip bakte hij er niets van. 

Oussama Idrissi (FC Groningen)
Werd de dag na de thuisnederlaag tegen Willem II disciplinair gestraft door Groningen. Tegen de ploeg uit Tilburg had Idrissi er overduidelijk geen zin in. Hij sjokte over het veld en gooide er met de pet naar. Grote kans dat we hem voorlopig niet meer terugzien in de Eredivisie.