Emotionele Klassieker Onana: 'Zijn dood was een shock, ik zal hem missen'

  Emotionele Klassieker Onana: 'Zijn dood was een shock, ik zal hem missen'

  maandag 23 oktober 2017 om 06:48

  De zege van Ajax op Feyenoord in de Klassieker geeft André Onana een extra speciaal gevoel. Deze week werd hij overvallen door het nieuws dat zijn oom op 54-jarige leeftijd was overleden aan een hartstilstand.

  Dat meldt De Telegraaf. Onana was zondag één van de beste Ajacieden in De Kuip. "Ik denk dat mijn oom trots op me zou zijn", zegt Onana tegen de ochtendkrant. De Ajax-doelman stopte een strafschop van Nicolai Jörgensen en was in de daaropvolgende minuten belangrijk met een reeks cruciale reddingen.

  En dat na een emotioneel zware week. "Op het moment dat je zulk slecht nieuws over je oom krijgt, wil je het liefst onmiddellijk naar Kameroen toe, maar ik moest sterk zijn. Gelukkig kon ik veel bellen en FaceTimen met mijn familie. Daarnaast vond ik steun in de kerk", vertelt Onana, die een bijzondere relatie had met zijn oom.

  "Hij was niet alleen mijn oom, maar ook mijn trainer op de Samuel Eto’o-academie in Douala. Omdat mijn familie tweehonderd kilometer verderop in Yaoundé woonde, heeft hij mij in zijn huis opgevangen en opgevoed. Zijn dood was een shock. Ik zal hem missen."

  Lees meer over:EredivisieAjax

  Plaats een reactie

  maandag 23 oktober 2017 om 07:11
  Heeft geweldig gekeept. Mooi eerbetoon aan zijn oom!
  Vind ik leuk
  Leedz +6844
  maandag 23 oktober 2017 om 10:05
  Kusje erop moet de Ligt hebben gedacht
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws