Emotionele Klassieker Onana: 'Zijn dood was een shock, ik zal hem missen'

Emotionele Klassieker Onana: 'Zijn dood was een shock, ik zal hem missen'

23-10-2017 06:48
3

De zege van Ajax op Feyenoord in de Klassieker geeft André Onana een extra speciaal gevoel. Deze week werd hij overvallen door het nieuws dat zijn oom op 54-jarige leeftijd was overleden aan een hartstilstand.

Dat meldt De Telegraaf. Onana was zondag één van de beste Ajacieden in De Kuip. "Ik denk dat mijn oom trots op me zou zijn", zegt Onana tegen de ochtendkrant. De Ajax-doelman stopte een strafschop van Nicolai Jörgensen en was in de daaropvolgende minuten belangrijk met een reeks cruciale reddingen.

Wedden

Meer odds

En dat na een emotioneel zware week. "Op het moment dat je zulk slecht nieuws over je oom krijgt, wil je het liefst onmiddellijk naar Kameroen toe, maar ik moest sterk zijn. Gelukkig kon ik veel bellen en FaceTimen met mijn familie. Daarnaast vond ik steun in de kerk", vertelt Onana, die een bijzondere relatie had met zijn oom.

"Hij was niet alleen mijn oom, maar ook mijn trainer op de Samuel Eto’o-academie in Douala. Omdat mijn familie tweehonderd kilometer verderop in Yaoundé woonde, heeft hij mij in zijn huis opgevangen en opgevoed. Zijn dood was een shock. Ik zal hem missen."