De Ligt: 'André zei ook 'sorry' vanwege die harde pass. Kwestie van ervaring'

De Ligt: 'André zei ook 'sorry' vanwege die harde pass. Kwestie van ervaring'

23-10-2017 07:19
16

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt maakte zondagmiddag zijn debuut in de Klassieker, maar was niet tevreden met zijn eigen optreden. De achttienjarige stopper veroorzaakte een strafschop, maar zag tot zijn opluchting hoe deze gestopt werd door doelman André Onana.

"De strafschop die ik veroorzaakte, was vergelijkbaar met het 'momentje Lacazette' tegen Olympique Lyon (zie onderstaande video, red.)", vertelt De Ligt aan De Telegraaf. "Een terechte penalty, maar moeilijk te voorkomen als een tegenstander op volle snelheid op je afkomt. Daar moet ik even handiger mee omgaan. Ik was in elk geval dolblij dat André die bal stopte."

Zijn ploeggenoten namen De Ligt niets kwalijk. "André zei ook 'sorry' vanwege die harde pass. Maar misschien moet ik er de volgende keer voor kiezen zo’n bal over de zijlijn te laten gaan. Dat is een kwestie van ervaring." De jonge verdediger vindt bovendien dat hij zich prima staande heeft gehouden in zijn eerste Klassieker. "Hier word je een grote jongen. Ik denk dat ik Nicolai Jörgensen een moeilijke middag heb bezorgd. Dat geeft een goed gevoel."