'Ik hoop dat hij voorlopig bij Ajax blijft, want hij kan hier nog stappen maken'

'Ik hoop dat hij voorlopig bij Ajax blijft, want hij kan hier nog stappen maken'

23-10-2017 08:13
46

Niet André Onana of David Neres, maar Hakim Ziyech was zondag de beste Ajacied in de Klassieker tegen Feyenoord. Dat stelt oud-international en rapporteur van De Telegraaf Willy Dullens.

Dullens gaf Ziyech een 8 voor zijn optreden in een matige Klassieker vol strijdlust. "Dat heeft hij verdiend. Ziyech is immers één van de betere voetballers van de Eredivisie. Misschien wel de beste", oordeelt Dullens. "Ook in deze wedstrijd bleef hij telkens de voetballende oplossing zoeken en je zult hem niet snel rare dingen zien doen."

"Karim El Ahmadi had zijn handen vol aan Ziyech", vervolgt hij. "Ik heb genoten van zijn passing, aannames en techniek. Wanneer je op het middenveld speelt is het jouw taak om de vleugels en de spits te bedienen en niet de rechtervleugelverdediger. Ik wil daarmee zeggen dat het gaat om 'vooruit denken' en dat doet Ziyech op een geweldige manier."

Omdat Ajax niet in Europa speelt, moet Ziyech zich in Nederlandse toppers laten zien. Dullens: "Want op dit soort momenten zitten de scouts op de tribune en kunnen talentvolle voetballers zich onderscheiden. Dat heeft Ziyech goed gedaan. Al hoop ik dat hij voorlopig nog bij Ajax blijft, want ik denk dat hij hier nog voldoende stappen kan maken."