'Voor Ajax een goede uitslag, maar voor PSV niet. Het had gelijk moeten worden'

'Voor Ajax een goede uitslag, maar voor PSV niet. Het had gelijk moeten worden'

23-10-2017 10:37
49

Dat PSV zondag opnieuw won en de voorsprong op kampioen Feyenoord op zag lopen naar acht punten, zorgt niet voor euforie bij Willy en René van de Kerkhof. De broers zijn kritisch op het spel van de Eindhovenaren.

Dat Heracles Almelo met 3-0 werd verslagen, doet vermoeden dat het een probleemloze middag was voor de ploeg van Phillip Cocu. "PSV was niet in goeden doen", stelt René echter in gesprek met Omroep Brabant. "Zo moet Pereiro bijvoorbeeld gewoon scoren in de eerste minuut." Willy is het eens met zijn broer. "De bal ging rond zonder dat er druk werd gezet. De eerste 20 minuten waren super maar daarna zakte het een beetje terug naar het oude niveau.

PSV zag even later dat Feyenoord in Rotterdam onderuit ging tegen aartsrivaal Ajax (1-4). "Voor Ajax was het een goede uitslag maar voor PSV niet", stelt René. "Een gelijkspel was het beste geweest. Feyenoord staat nu op acht punten afstand van PSV. Dus dat begint veel te worden. Feyenoord zal er hard aan moeten trekken om weer in de top-drie te komen."