In het kort: NAC voorlopig zonder aanvoerder, nederlaag Jong AZ

In het kort: NAC voorlopig zonder aanvoerder, nederlaag Jong AZ

23-10-2017 22:58
11

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

NAC voorlopig zonder aanvoerder
NAC Breda moet Pablo Mari enkele weken met een achillespeesblessure missen. De aanvoerder van de promovendus viel afgelopen zaterdag uit in het duel met PEC Zwolle nadat hij door zijn enkel ging na een luchtduel. Het is niet precies duidelijk hoelang Mari uit de roulatie is. NAC hoopt dat hij weer beschikbaar is op 18 november, als de club thuis tegen Ajax speelt.

Jong AZ verliest weer
Jong AZ heeft maandagavond opnieuw een slechte prestatie geleverd door uit met 2-1 van FC Oss te verliezen. De ploeg van Martin Haar zakt daardoor af naar de tiende plek in de Jupiler League. Twee weken geleden verloor Jong AZ op kansloze wijze van Helmond Sport, dat nu achttiende staat.

Record voor FOX
Betaalzender FOX Sports houdt een record over aan de Klassieker van zondag. Feyenoord - Ajax is de best bekeken wedstrijd in het bestaan van de zender, meldt FOX. In totaal keken 986.000 mensen naar het treffen tussen beide rivalen. Gemiddeld keken er 704.000 mensen naar de wedstrijd op FOX Eredivisie 1, terwijl op FOX Eredivisie 5 - waar ook een voor- en nabeschouwing waren - nog eens 244.000 mensen keken. Op FOX Go - de mobiele service - keken 38.000 mensen.

Neres in Italiaans sterelftal
David Neres was zondag met drie assists de man van de wedstrijd en dat is ook in de buitenlandse pers opgevallen. De Braziliaanse rechtsbuiten van Ajax is door La Gazzetta dello Sport opgenomen in het elftal van de week. Neres staat overigens op een voor hem ongebruikelijke positie opgesteld: als linksbuiten.