Ajax-opleiding meest succesvolle in Europa, Feyenoord en PSV op grote afstand

Ajax-opleiding meest succesvolle in Europa, Feyenoord en PSV op grote afstand

Gepubliceerd: maandag 23 oktober 2017 om 12:40ma 23-10-2017 om 12:40

Ajax is het grootste opleidingshuis van Europa. Liefst 71 door Ajax opgeleide spelers zijn actief in de 31 Europese competities, zo berekende CIES Football Observatory.

Ajax troeft Dinamo Zagreb (67) en Partizan Belgrado (61) af. Real Madrid bezet de vierde plaats met 58 opgeleide spelers. Als het gaat om spelers die actief zijn in de vijf grootste competitie van Europa, dondert Ajax overigens van de toppositie af. Dan blijven slechts 15 van de 71 spelers over, goed voor een gedeelde dertigste plaats. Real Madrid voert die lijst met 41 spelers aan.

Feyenoord en PSV hebben allebei 40 opgeleide spelers rondlopen op de Europese velden en delen de achttiende plaats. AZ (33 spelers) en sc Heerenveen (28 spelers) maken ook deel uit van de top-vijftig. Feyenoord heeft in de vijf grootste competities overigens maar één actieve speler minder (14) rondlopen dan Ajax.

Een spelers wordt door het CIES als 'zelf opgeleid' gezien als deze tussen zijn vijftiende en 21ste tenminste drie jaar onder contract heeft gestaan bij de club.

Afbeelding: Football Observatory

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Betekent dit in jouw ogen ook dat Ajax de sterkste opleiding heeft van Nederland?

(1344 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws