'Dacht dat Neres geen goede aankoop was, maar hij kan echt goed voetballen'

'Dacht dat Neres geen goede aankoop was, maar hij kan echt goed voetballen'

23-10-2017 12:56
39

Ajax lijkt toch niet zo'n slechte aankoop gedaan te hebben met David Neres. Die conclusie trekt oud-international Willy Dullens, die de Klassieker voor De Telegraaf bekeek.

Neres vervulde met drie assists een hoofdrol in de Klassieker. "Dat mannetje gaat steeds beter spelen", oordeelt Dullens, die Neres een 7,5 gaf, in dezelfde krant. "Hij heeft nu duidelijk het vertrouwen en is zowel met zijn linker- als rechterbeen sterk. Ik dacht eerlijk gezegd dat het niet zo’n goede aankoop was, maar hij laat nu wel zien dat hij echt goed kan voetballen. Zo blijkt eens te meer dat je ook geduld moet hebben met dit soort jongens."

Niet alleen de acties van Neres vielen Dullens op. Ook het overzicht van de Braziliaan maakte indruk. "Dat staat in schril contrast met Amin Younes (5,5), die moet leren om verder te kijken. Neres overziet het spelletje veel beter. Ik hoop dat hij zijn geld waard gaat zijn. Mijn opinie is in ieder geval in positieve zin veranderd. Hij wordt steeds actiever en ik denk dat Ajax nog veel plezier aan hem kan beleven."