De Boer wijst wereldvoetballer van 2017 aan: Dan ben je voor mij een gigant

De Boer wijst wereldvoetballer van 2017 aan: "Dan ben je voor mij een gigant"

23-10-2017 14:56
32

Maar één voetballer verdient de FIFA Award voor beste voetballer van 2017 en dat is Cristiano Ronaldo. Daar is Ronald de Boer heilig van overtuigd.

"Ik zou op Cristiano Ronaldo stemmen. Als je naar zijn seizoen kijkt, wat voor prijzen hij heeft binnengehaald, dan blijft er voor mij maar één man over: Ronaldo", zegt De Boer tegen Voetbal International. Maandagavond worden in Londen de winnaars van de FIFA Awards bekendgemaakt.

Wedden

Meer odds

De analist is naar eigen zeggen meer fan van Lionel Messi en Neymar. "Vanwege hun voetballende kwaliteiten en persoonlijkheid, maar Ronaldo is zo doorslaggevend geweest met al die prijzen", doelt De Boer op de door Ronaldo gewonnen landstitel, Champions League én het EK. "Daar was hij zo nadrukkelijk bij betrokken. Dan ben je voor mij gewoon een gigant."

De Boer heeft respect voor de bloed, zweet en tranen die Ronaldo erin stopt. "Geweldig. Neymar en zeker Messi zijn natuurtalenten. Bij hen kost het geen kracht. Bij Ronaldo wel, maar hij heeft zich ontwikkeld als doelpuntenmachine, als geweldenaar. Daar heb ik ongelooflijk veel respect voor."