Ajax komt met Nouri-update: stabiel met zelfstandige hartslag en ademhaling

Ajax komt met Nouri-update: stabiel met zelfstandige hartslag en ademhaling

23-10-2017 14:13
72

De situatie van Abdelhak Nouri is de laatste tijd niet veranderd. Dat meldt Ajax in een nieuwe update over de twintigjarige voetballer, die in juli te maken kreeg met hartfalen.

Ajax communiceerde op 25 juli voor het laatst wat over de gezondheid van Nouri. Ten opzichte van die update is er weinig nieuws te melden. Hij verblijft op een 'gewone' verpleegafdeling van een ziekenhuis in Amsterdam. Zijn situatie is stabiel, met zelfstandige hartslag en ademhaling.

De Amsterdamse club laat weten met de update te komen, omdat er veel vragen bij Ajax en de familie Nouri binnenkomen en er uiteenlopende verhalen de ronde doen. De familie houdt hoop en put veel kracht en vertrouwen uit het geloof, maar ook uit de vele steunbetuigingen en vraagt door te gaan met smeekgebeden.

Nouri werd op zaterdag 8 juli tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in Oostenrijk getroffen door hartfalen en moest gereanimeerd worden. Na een periode van onzekerheid werd ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd.