Everton hakt knoop door en zet Koeman met onmiddellijke ingang op straat

Everton hakt knoop door en zet Koeman met onmiddellijke ingang op straat

23-10-2017 14:32
98

Ronald Koeman is vertrokken als manager van Everton. Dat meldt de Premier League-club maandag via de officiële kanalen. De tegenvallende seizoenstart kost hem de kop.

Everton laat maandagmiddag in een officieel statement weten dat Koeman Goodison Park met onmiddellijke ingang heeft verlaten. Onder leiding van de Nederlandse manager is de club uit Liverpool afgezakt naar de degradatiezone van de Premier League. De 2-5 nederlaag tegen Arsenal is de druppel.

Koeman stond uiteindeljk zestien maanden aan het roer bij Everton. Vorig seizoen leidde hij The Toffees naar de zevende plek in Engeland, waarna in de zomer 160 miljoen euro in de selectie werd gepompt. De versterkingen renderen echter niet en daar wordt Koeman verantwoordelijk voor gehouden.

Koeman is na Frank de Boer (Crystal Palace) de tweede Nederlander die dit seizoen wordt ontslagen in Engeland. Het is onduidelijk wat voor gevolgen zijn vertrek heeft voor onder meer Davy Klaassen. De Oranje-international kwam afgelopen zomer voor 27,5 miljoen euro over van Ajax, maar kan nog niet overtuigen. Met Cuco Martina en Maarten Stekelenburg staan er nog twee Nederlanders onder contract bij Everton.