Oorzaak Feyenoord-malaise: 'Het ontbreken van Kuyt. Zijn inbreng was groot'

Oorzaak Feyenoord-malaise: 'Het ontbreken van Kuyt. Zijn inbreng was groot'

23-10-2017 16:48
24

Joop van Daele denkt dat Dirk Kuyt node gemist wordt bij Feyenoord. De Rotterdammers verloren de Klassieker tegen Ajax met 1-4 en wisten nu zeven van hun laatste negen officiële duels niet te winnen.

"Het ontbreken van Kuyt. Dat is het," zegt Van Daele, zelf tussen 1967 en 1977 actief voor Feyenoord, in zijn analyse voor RTV Rijnmond. "Hij heeft jarenlang topvoetbal gespeeld en geleerd om tussen de linies te spelen. Om ballen een beperkt aantal keer te raken. Zijn inbreng was groot, binnen het veld en daarbuiten. Er is nu niemand die diezelfde kwaliteiten heeft."

Ook aanvoerder Karim El Ahmadi dus niet. "De generaals van het team waren Botteghin achterin, El Ahmadi op het middenveld en Jörgensen voorin", stelt journalist Emile Schelvis. "Jörgensen heeft die blessure gehad en Botteghin is voorlopig verdwenen. El Ahmadi is nu een soort loodgieter, die overal de lekkage moet zien te stoppen. Daardoor speelt hij minder dan vorig jaar."

Van Daele is van mening dat de titel nog niet uit zicht is ondanks een achterstand van acht punten op koploper PSV. "Je moet er wel in blijven geloven. Het gaat erom dat ze het vertrouwen terugkrijgen in elkaar."