Managementkwaliteiten Koeman 'problematisch': 'Je krijgt nooit een schouderklopje'

Managementkwaliteiten Koeman 'problematisch': 'Je krijgt nooit een schouderklopje'

23-10-2017 18:30
18

Ronald Koeman heeft er moeite mee om spelers in slechte tijden te motiveren. Dat stelt Michael Ball, die denkt dat de Nederlandse manager dat de kop heeft gekost bij Everton. De twee werkten in het verleden samen bij PSV.

Ball noemt de man-management kwaliteiten van Koeman zelfs 'problematisch'. "Als de resultaten tegenvallen, lijkt hij niet te weten hoe hij zijn spelers kan motiveren of opbeuren", zegt de voormalig Engels international tegen de BBC. "Ronald is geweldig als alles goed gaat. Hij is recht door zee en soms pijnlijk eerlijk, maar als het goed gaat is dat oké."

"Als dingen tegen zitten worstelt hij met zijn manieren", vervolgt Ball, die tussen 2005 en 2007 voor PSV speelde. "Je krijgt nooit een schouderklopje. Sommige spelers groeien door die aanpak en anderen, goed of fout, kunnen daar niet mee omgaan."

Ball, die zijn opleiding genoot bij Everton, is niet verrast dat het verblijf van Koeman op Goodison Park is uitgedraaid op een teleurstelling. "Ik had al mijn twijfels door mijn ervaringen met hem, maar ik hoopte dat hij mijn ongelijk zou bewijzen."