Vitesse kan flinke boetes verwachten, UEFA klaagt Arnhemmers op 2 punten aan

Vitesse kan flinke boetes verwachten, UEFA klaagt Arnhemmers op 2 punten aan

23-10-2017 19:54
13

Vitesse moet mogelijk wat centjes apart houden omdat de UEFA de club op twee punten heeft aangeklaagd na de Europa League-wedstrijd tegen Zulte Waregem van afgelopen donderdag. De Arnhemmers liggen onder de loep vanwege onsportief gedrag. Ook werd er vuurwerk afgestoken door supporters.

De zaak wordt behandeld door de ethische en disciplinaire commissie van de UEFA, meldt De Gelderlander maandagavond. Dat orgaan neemt de tuchtzaak op 16 november in behandeling. Vitesse moet rekening houden met flinke boetes. De ploeg van Henk Fraser heeft donderdag vijf gele kaarten gekregen. Bryan Linssen, Thomas Bruns, Matt Miazga, Alexander Büttner en Thulani Serero gingen op de bon. De UEFA beschouwt dat aantal als overtreding op de sportiviteitsreglementen en gaat automatisch tot onderzoek over.

De tweede aanklacht heeft te maken met het afgestoken vuurwerk. Het betreft een incident in het uitvak van Zulte, waar bijna duizend Vitesse-supporters zaten. De UEFA staat erom bekend daar flinke boetes voor uit te delen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.