Juventus-veteraan Buffon (39) gekroond tot beste doelman van de wereld

Juventus-veteraan Buffon (39) gekroond tot beste doelman van de wereld

23-10-2017 21:06
10

Gianluigi Buffon is maandagavond uitgeroepen tot beste doelman van het afgelopen seizoen tijdens de FIFA Awards. De 39-jarige Juventus-routinier wint het van Keylor Navas en Manuel Neuer.

Buffon kreeg de prijs op basis van zijn prestaties tussen 20 november 2016 en 2 juli 2017. In die periode won de Italiaan met Juventus de landstitel en de Coppa Italia. Ook bereikte hij de finale van de Champions League, die met 1-4 verloren werd van Real Madrid. Het winnen van de Champions League is een van de weinige prijzen die Buffon nog niet heeft. Eerder werd Buffon ook al verkozen tot Doelman van het Jaar.

"Ik ben er trots op. Ik wil mijn club bedanken, mijn trainer en mijn ploeggenoten. Zij hebben dit mede mogelijk gemaakt. Ook wil ik de mensen bedanken die op mij gestemd hebben. Het laatste jaar is fantastisch geweest voor Juventus en mij persoonlijk", liet Buffon weten nadat hij de prijs in ontvangst nam.

Zinedine Zidane werd maandagavond uitgeroepen tot beste trainer van het afgelopen seizoen. De Real Madrid-trainer laat Massimilliano Allegri (Juventus) en Antonio Conte (Chelsea) achter zich. Arsenal-spits Olivier Giroud won de Puskas Award, een prijs voor beste doelpunt van het afgelopen seizoen.