'Neres-ontdekker' hoopt op volgende doorbraak: 'Zien weer het gif'

'Neres-ontdekker' hoopt op volgende doorbraak: 'Zien weer het gif'

24-10-2017 07:08
11

Ajax en Hans van der Zee stevenden in 2011 op een breuk af, maar de Amsterdamse club verloor de zelf aangespannen arbitragezaak. De scout haalt nu zijn gelijk, als ontdekker van David Neres.

"Ik heb David Neres inderdaad als eerste gezien, maar daarna was het teamwork onder leiding van Marc Overmars", zegt Van der Zee in De Telegraaf. Hij is blij dat Neres is opgeleefd. "Natuurlijk ben ik daar blij om, want er was kritiek dat David te duur zou zijn geweest. Nu was hij in een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen de uitblinker. In de Klassieker zagen we dingen waardoor hij in Brazilië zo was opgevallen."

"David is een van de weinige spelers die op snelheid hun directe tegenstander kunnen uitspelen", aldus Van der Zee. "En hij heeft goede loopacties, gaat op het juiste moment met snelheid de diepte in en heeft een enorm hoog rendement." Ajax-coach Marcel Keizer stelde dat de hulp van landgenoot Wamberto de rechtsbuiten goed heeft gedaan. "Maar ook het feit dat zijn moeder in Nederland is, zorgt voor een grote glimlach op zijn gezicht. Ik heb echt het idee dat hij happy is."

Neres trekt veel op met Danilo, zijn landgenoot uit de A1 van Ajax. "En Amsterdam heeft een grote Braziliaanse gemeenschap, die David op handen draagt." Van der Zee hoopt dat Mateo Cassierra de volgendeis die doorbreekt. "Davinson Sanchéz stond er direct, maar dat kun je niet van elke aankoop verwachten. Nu zien we bij Mateo weer het gif en de agressiviteit die hem zo'n goede spits maken. Hij heeft er niet voor niets al acht gescoord in de Jupiler League."