Sportkrant vernedert Janssen: allerslechtste aanvaller ter wereld

Sportkrant vernedert Janssen: allerslechtste aanvaller ter wereld

24-10-2017 08:32
33

Op maandagavond gaf de FIFA tijdens een groots gala een podium aan de beste spelers en trainers van het afgelopen jaar. Sportkrant Marca kwam op de proppen met een parodie en besloot juist de slechtste spelers van 2017 te benoemen. Vincent Janssen komt er slecht vanaf. 

In de ogen van het Spaanse medium is Janssen namelijk de slechtste spits van afgelopen jaar. Bij zijn club Tottenham Hotspur zakte de Oranje-international door het ijs. Spurs legde ruim twintig miljoen euro op tafel voor de topscorer van AZ en de Eredivisie, maar in Londen kon Janssen geen moment overtuigen. Hij belandde op de bank en werd dit seizoen zelfs niet ingeschreven voor de Champions League. Begin september verhuurde Tottenham Janssen aan Fenerbahçe. 

Marca vond Claudio Bravo (Manchester City) de slechtste keeper van afgelopen seizoen. Fabio Coentrao (Real Madrid) en Renato Sanches (Bayern München) vielen in de prijzen in de categorieën slechtste verdediger en slechtste middenvelder. 

Drie coaches werden genomineerd voor de categegorie slechtste trainer: Frank de Boer, David Moyes en Arsène Wenger. Er werd door Marca ook een volledig flopelftal samengesteld.