Opvolger Koeman wil Barkley direct terughalen, slecht nieuws voor Klaassen

Opvolger Koeman wil Barkley direct terughalen, slecht nieuws voor Klaassen

24-10-2017 19:52
20

Het vertrek van Ronald Koeman bij Everton heeft mogelijk gevolgen voor Chelsea, Tottenham Hotspur én Davy Klaassen. De twee topclubs hopen Ross Barkley deze winter los te weken bij de Noord-Londenaren.

David Unsworth, de tijdelijke opvolger van Koeman, heeft maandag echter direct aangegeven open te staan voor een terugkeer van Barkley in de ploeg. Onder Koeman was er voor Barkley geen plek meer. Afgelopen zomer was de aanvallende middenvelder ook dicht bij een transfer naar Chelsea, maar deze ketste op het laatste moment af.

Barkley heeft een contract dat komende zomer afloopt op Goodison Park. "Ik hoop absoluut dat hij blijft", zegt Unsworth tegen Sky Sports. "Hij is een toptalent. Everton heeft veel gedaan voor hem en hij heeft veel voor Everton gedaan, maar hij kan een van de beste spelers in de clubgeschiedenis worden. Spelers van zijn klasse moeten we niet kwijtraken. Ik heb hem daar nog niet over gesproken nadat ik zondag met de voorzitter sprak, maar ik zal met hem gaan praten."

Een terugkeer van Barkley kan ook slecht nieuws voor Davy Klaassen betekenen. De van Ajax overgekomen middenvelder heeft het al zwaar op Goodison Park en krijgt zo een extra concurrent voor een basisplaats.