Boere doet oude club pijn, PEC Zwolle pas na verlenging door in beker

24-10-2017 22:34
11

FC Twente heeft ook het tweede duel na het ontslag van René Hake gewonnen. De Tukkers rekenden dinsdagavond in de tweede ronde van de KNVB Beker eenvoudig af met FC Eindhoven (3-0).

Interim-trainer Marino Pusic liet zijn ploeg van afgelopen weekend grotendeels in tact, al moest Fredrik Jensen wegens lichte klachten op de bank beginnen. Tom Boere zorgde er in de eerste helft voor dat FC Twente met een voorsprong ging rusten. Hij scoorde tegen zijn oude club en deed dat na rust, op aangeven van invaller Jensen, opnieuw. Adnane Tighadouini maakte Twente's derde. Nadat de videoscheidsrechter ingreep, benutte de Twente-aanvaller een strafschop.

PEC Zwolle had aanmerkelijk meer moeite om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Younes Namli leek voor de Zwolse thuisploeg een makkelijke avond in te leiden. Na acht minuten zette hij de equipe van John van 't Schip op 1-0, maar Kozakken Boys bood dapper verweer. Dat leidde na 52 minuten tot de verrassende gelijkmaker van Ahmed El Azzouti. Philippe Sandler maakte de 2-1 voor PEC, maar Kozakken Boys kwam vlak voor tijd op schitterende wijze terug tot 2-2. In de verlenging zorgde Erik Bakker voor de beslissing door een stafschop te benutten.