'Ajax met negen nieuwe namen tegen De Dijk: Keizer kiest voor een debutant'

'Ajax met negen nieuwe namen tegen De Dijk: Keizer kiest voor een debutant'

25-10-2017 07:27
37

Kostas Lamprou gaat woensdagavond in het bekerduel met ASV De Dijk zijn debuut maken voor Ajax. Door de blessure van tweede doelman Benjamin van Leer is De Griek de vervanger van André Onana, die rust krijgt, meldt De Telegraaf.

De Kameroener zit wel op de bank. Dit in tegenstelling tot Amin Younes en Joël Veltman, geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Ajax-trainer Marcel Keizer kondigde al aan dat hij gaat rouleren en houdt woord. De backposities worden vermoedelijk bezet door Luis Manuel Orejuela en Daley Sinkgraven, die zijn rentree maakt in het eerste elftal na blessureleed.

Ook het middenveld ondergaat een metamorfose en bestaat uit Frenkie de Jong, Carel Eiting en Siem de Jong. De voorhoede wordt eveneens gevormd door drie nieuwe namen ten opzichte van het duel met Feyenoord (1-4): Vaclav Cerny, Kasper Dolberg en Justin Kluivert.

Dat Ajax rouleert, betekent volgens Marcel Keizer niet dat hij de Tweede Divisionist onderschat. "De Dijk speelt weer een klasse hoger dan Scheveningen, waar we de vorige ronde van wonnen", zei de oefenmeester al tegen Ajax TV.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, De Ligt, Viergever, Sinkgraven; F. de Jong, Eiting, S. de Jong; Cerny, Dolberg, Kluivert.