'Als we Feyenoord verslaan, dan hang ik mijn schoenen aan de wilgen. Dan stop ik'

'Als we Feyenoord verslaan, dan hang ik mijn schoenen aan de wilgen. Dan stop ik'

25-10-2017 11:25
33

Wanneer stuntploeg AVV Swift er woensdagavond in slaagt om Feyenoord te verslaan in de KNVB Beker, dan stopt Mike Ruijter - speler van de amateurclub - per direct met voetballen. Dat zegt hij op de website van de KNVB. 

Swift schakelde in de vorige ronde van de KNVB Beker Vitesse uit. Nu staat er een tripje naar De Kuip op het programma. "Ik ben er niet eerder geweest. Heb De Kuip nog nooit van binnen gezien. Ze zeggen dat het het mooiste stadion van Nederland is, hè. Ik ben benieuwd. Als we door die tunnel lopen en tijdens de warming-up de tribunes zien volstromen, zal het wel wat beginnen te kriebelen", vertelt Ruijter. 

"Maar we weten wat we tegen Vitesse hebben gedaan. Als we dat opnieuw kunnen ophoesten, kunnen we het Feyenoord misschien ook moeilijk maken. We moeten in ieder geval zorgen dat we geen snelle goal tegen krijgen, anders kan het zomaar een grote uitslag worden", vervolgt hij. 

Spelen in De Kuip is voor iedere speler een bijzonder moment, denkt Ruijter. "Het is nu al het hoogtepunt van mijn voetballeven. We gaan er vol voor. En als we winnen, dan hang ik mijn schoenen aan de wilgen en stop ik acuut met voetballen. Het zou een droomscenario zijn. De wereld op z'n kop."