PSV-verdediger gepasseerd: 'Je bent teleurgesteld, ik zat met boosheid'

PSV-verdediger gepasseerd: 'Je bent teleurgesteld, ik zat met boosheid'

25-10-2017 11:50
15

Joshua Brenet heeft zich tijdens de eerste weken van het seizoen behoorlijk opgewonden over het feit dat hij zijn basisplaats bij PSV kwijt was geraakt. Na die lastige start herpakte de back zich en inmiddels is Brenet weer basisklant. 

Pakweg een maand geleden was dat nog anders. "Ik kan natuurlijk geen basisplaats eisen, dat kan niemand. Maar ik vind van mezelf dat ik na al die jaren zo ver moet zijn dat ik een volwaardige basisspeler ben. Als dat dan niet zo is, ben je daar teleurgesteld over", blikt Brenet terug met Voetbal International. 

"Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld, maar ik zat wel met boosheid. Maar dat hielp me niet. Je moet je erover heen zetten en weer doorgaan. Dat heb ik nu ook gedaan. De boosheid die ik voelde heb ik omgezet in positieve energie."

Het feit dat trainer Phillip Cocu hem altijd op links posteert, vindt Brenet geen probleem meer. "Ik speel nog steeds liever aan de rechterkant, omdat ik dan met mijn goede been de voorzetten kan geven. Maar ik kan heel goed op links spelen en de voorzetten met mijn linkerbeen worden steeds beter. Het is een kwestie van lef en vertrouwen hebben."

Lees ook: Brenet baalt van FIFA-rating: 'Ik ben de snelste speler van de PSV-selectie'