Belg van '38 miljoen' maakt geen transfer: 'Prijs was overdreven hoog

Belg van '38 miljoen' maakt geen transfer: 'Prijs was overdreven hoog"

25-10-2017 14:55

Leander Dendoncker was afgelopen zomer niet zo dicht bij een transfer naar Manchester United als sommige Belgische media deden geloven. De 22-jarige middenvelder van Anderlecht wil wel graag naar Old Trafford.

De hele zomer werd Dendoncker in verband gebracht met een transfer naar de club van José Mourinho. Het prijskaartje om de nek van de defensieve middenvelder zou 38 miljoen euro zijn geweest. "Mocht het echt zo concreet zijn geweest, mochten ze mij daar absoluut gewild hebben, dan was ik sowieso vertrokken. Als je daar als speler van Anderlecht heen kunt, dan moet je niet lang nadenken", zegt hij tegen Sport/Voetbalmagazine. "Maar je weet dat ook Anderlecht een woordje meepraat. Alle partijen moeten overeenkomen."

"Het moet voor geïnteresseerde clubs concreet genoeg zijn om de transfersom te willen betalen. Als er veel geld gevraagd wordt, weet je dat het moeilijk wordt en in die periode was de prijs overdreven hoog", vervolgt het talent. "Het was, denk ik, puur om clubs af te schrikken. Er is ook gezegd dat er niet zoveel interesse voor mij was, maar als je zoveel geld vraagt, is dat natuurlijk wel de bedoeling", aldus Dendoncker, die ook met Atlético Madrid in verband werd gebracht.