B-keus Ajax boekt eenvoudige bekerzege op De Dijk, VVV verrast Utrecht

B-keus Ajax boekt eenvoudige bekerzege op De Dijk, VVV verrast Utrecht

25-10-2017 20:21
53

Ajax heeft zich zonder problemen gekwalificeerd voor de derde ronde van de KNVB Beker. In Volendam werd ASV De Dijk met 1-4 aan de kant geschoven.

Ajax kwam nooit echt in de problemen tegen de tweededivisionist uit Amsterdam-Noord. Na exact een kwartier spelen was het raak. Frenkie de Jong dribbelde door de verdediging en rondde koeltjes af: 0-1. Vervolgens ging het snel. Siem de Jong, die weer in de basis mocht beginnen van Marcel Keizer, was de maker van de 0-2 en 0-3. Even leek zich een monsterscore aan te kondigen, maar in de tweede helft vielen nog slechts twee doelpunten.

Wedden

Meer odds

Vaclav Cerny maakte de 0-4 namens Ajax, waarna Nabil El Gourari de eer redde voor De Dijk. De mee opgekomen rechtsback Luis Orejuela raakte overigens nog twee keer de paal. Na afloop zal het naast de bekerzege vooral gaan over Cerny. De maker van de 0-4 liep een op het oog zware knieblessure op toen hij zich verstapte op het Volendamse kunstgras.

VVV - FC Utrecht
In De Koel zorgde VVV-Venlo voor een stuntje door FC Utrecht uit de KNVB Beker te stoten. De Utrechters hadden een offday en keken na twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Lennart Thy en Torino Hunte. Gyrano Kerk maakte nog de aansluitingstreffer, maar Moreno Rutten loodste VVV in veilige haven. Utrecht eindigde het duel met tien man door een rode kaart voor Willem Janssen.

Overige uitslag:
Heracles Almelo - HSV Hoek 3-1