Faber stipt positieve punten aan na nederlaag: Leg die druk op mijn schouders

Faber stipt positieve punten aan na nederlaag: "Leg die druk op mijn schouders"

26-10-2017 08:14
15

De druk op de schouders van Ernest Faber neemt toe na de uitschakeling tegen Roda JC in de tweede ronde van de KNVB Beker. Het aantal gecreëerde kansen geeft de trainer van FC Groningen echter goede hoop dat een ommekeer aanstaande is.

De 3-1 nederlaag tegen de Limburgers was voor Groningen de derde nederlaag in vier duels. Het rommelt bovendien in de spelersgroep. Oussama Idrissi en Mimoun Mahi werden afgelopen weekend uit de selectie gezet. Faber probeert het hoofd desondanks koel te houden en stipt de positieve punten aan. "Het geeft vertrouwen dat je elf kansen creëert, dat je in het grootste gedeelte van de wedstrijd beter bent geweest", zegt hij tegen FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Toch beseft Faber dat Groningen in de hoek zit waar de klappen vallen. "Na de 1-1 ben je fases veel beter en kun je het afmaken. En dan valt -ie weer aan de verkeerde kant. Dat is de fase waar je een beetje inzit helaas. Als team moeten we toch positief blijven en elkaar er nog meer op aanspreken als het misgaat." Hij legt zich er bij neer dat hij Mahi en Idrissi moet missen. "Dat is vanuit de club zo besloten. Iedereen wist van te voren dat dit zou kunnen gebeuren als spelers de fout ingaan met de normen en waarden die we zelf hebben samengesteld."

Faber richt de blik nu vol op de Eredivisie. Zondag wacht een treffen met Sparta. Hij probeert de druk weg te houden bij zijn spelers. "Leg die druk maar op mijn schouders. Het moet een beetje meezitten om het dit keer wel af te maken. Kom je voor, dan valt die druk weg."