'Overmars moet oppassen met die goudkorrels door zulke acties van Keizer in Kuip'

'Overmars moet oppassen met die goudkorrels door zulke acties van Keizer in Kuip'

26-10-2017 09:18
51

Frenkie de Jong stond tijdens de Klassieker tegen Feyenoord klaar om in te vallen, toen hij opeens weer op de bank moest gaan zitten. Assistent-trainer van Ajax Hennie Spijkerman fluisterde iets in het oor van trainer Marcel Keizer, waarna Siem de Jong zich mocht opmaken voor een invalbeurt.

"Siem werd tegen Feyenoord in de slotfase ingebracht, omdat hij beter verdedigend kan koppen", probeert De Jong zich volgens De Telegraaf 'diplomatiek uit te laten'. "Ik moet nu zorgen dat ik beter ben dan anderen, maar denk dat ik in de basis kan spelen", vindt de middenvelder die tegen De Dijk voor het eerst in drie weken weer speelminuten kreeg.

Volgens de ochtendkrant, die ook meldt dat De Jong door zijn reserverol nog niet over een nieuw contract wil praten, moet Ajax oppassen met keuzes zoals tegen Feyenoord. 'Ook al was het 'slechts' tegen goedwillende amateurs, de voetbalintelligente Brabander maakte in het uitverkochte FC Volendam-stadion duidelijk dat Ajax goud in handen heeft', schrijft De Telegraaf. 'Maar directeur spelersbeleid Marc Overmars moet oppassen dat die goudkorrels door zulke acties van Keizer als in De Kuip niet door zijn vingers glippen.'