'Voetballen, dat was de belangrijkste reden dat ik Feyenoord wilde verlaten'

'Voetballen, dat was de belangrijkste reden dat ik Feyenoord wilde verlaten'

26-10-2017 10:52
15

Simon Gustafson staat achter zijn keuze om Feyenoord op huurbasis te verlaten voor Roda JC. Met de club uit Kerkrade treft hij zaterdag zijn Rotterdamse broodheer.

"Natuurlijk is het voor mij apart, het zal een beetje voelen alsof je tegen vrienden voetbalt. Maar tegelijkertijd is het ook een wedstrijd als alle andere. Daarom maakt het me eigenlijk niet zoveel uit. Het zal in ieder geval moeilijk worden", vertelt Gustafson op de website van Roda JC.

"Ik hoop dat we Feyenoord goed partij kunnen bieden en dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen. Roda JC heeft mij gehaald als versterking en met mijn kwaliteiten mag ik niet weglopen voor een leidersrol. De verantwoordelijkheid die daarbij hoort, draag ik graag. Ik weet dat ik het kan, óók tegen een club als Feyenoord."

Gustafson speelde afgelopen seizoen slechts 28 minuten bij Feyenoord, maar stond in de belangstelling van meerdere clubs. De keuze viel uiteindelijk op Roda. "Vooropgesteld: de belangrijkste reden dat ik Feyenoord wilde verlaten, was dat ik wedstrijden wilde spelen. (...) Ik had inderdaad een aantal mogelijkheden, maar mijn gevoel was hier het beste."